SDP-ova vlada jamstvo je bolje Hrvatske

SDP-ova vlada jamstvo je bolje Hrvatske, izjavio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Članovima svoje stranke, okupljenima na konvenciji zagrebačke stranačke organizacije, poručio je da građane moraju uvjeriti da SDP zaslužuje njihovo povjerenje. Ako građane ne uvjerimo da govorimo istinu, da radimo ono u što vjerujemo i vjerujemo u ono što radimo, nismo napravili ništa, čak i ako pobijedimo na izborima. Mi smo ti koji nosimo promjene u Hrvatskoj, nitko drugi. Poručio je to Milanović na izvještajno-tematskoj konvenciji zagrebačkog SDP-a koja je održana pod sloganom Zagreb za europsku Hrvatsku.

Takva stranka zaslužuje hrvatsko povjerenje i povjerenje svih hrvatskih građana, takva stranka će voditi Hrvatsku u Europu, osigurati da Hrvatska u Europi ne bude država koja će moliti za jeftine ili bilo kakve kredite, da ne bude država čiju će neodgovornu vlast i apatične građane iz krize izvlačiti međunarodni donatori i kreditori. To ne želimo, radi toga ne ulazimo u EU, želimo čvrstu i stabilnu Hrvatsku, a jedno od jamstava takve Hrvatske je SDP
, istaknuo je Milanović.

Jamstvo bolje Hrvatske je SDP-ova vlada, to su naše vrijednosti, naš odnos prema svima jednako i pravedno, i s tim u mislima, s tim na srcu i u glavi ulazimo u ove izbore, rekao je dodavši da je SDP, zajedno s partnerima iz tzv. kukuriku koalicije, spreman i ne boji su preuzeti odgovornost za Hrvatsku.

Rekao je da osjeća potporu SDP-u u svim regijama, među svim društvenim skupinama te ocijenio da se nužno treba snažnije posvetiti mladima koji su, istaknuo je, najveći gubitnici procesa globalizacije i surovoga neoliberalnog kapitalizma. To je sloj na kojemu počivaju temelji ove države, jer će za deset godina njihova pamet, ideje i genijalnost definirati položaj Hrvatske u odnosu na regiju i Europu, istaknuo je Milanović.

Milanović je istaknuo da je za nužne promjene u Hrvatskoj sposoban samo SDP. Jer SDP ne kažnjava svoje ljude, SDP izvlači pouke iz propusta i grešaka koje je napravio. SDP je stranka za čovjeka, stranka u kojoj se ne prisluškuju i ne snimaju razgovori županijskih i gradskih organizacija da bi ih se kasnije raspuštalo. SDP je obična ljudska stranka, sa svim svojim greškama, prednostima i snagama, SDP je zapravo Hrvatska u malom, poručio je.

Čelnik zagrebačkoga SDP-a Davor Bernardić također je istaknuo da je SDP, posebno onaj iz Zagreba gdje je njegova najjača stranačka organizacija, jedina pokretačka snaga koja Hrvatskoj može donijeti željene promjene, uvjeren da će svaki zagrebački SDP-ovac dati svoj maksimum u pobjedi na izborima.

Go SDP! Idemo prema promjenama, idemo Zagreb, idemo Hrvatska, idemo Zoran Milanović, poručio je Bernardić.