Uspostavili ropski odnos nad 25-godišnjakom

Policija je osumnjičila sedam osoba sa šireg područja Zagreba da su počinili kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstva na štetu 25-godišnjaka te više kaznenih djela zloporabe opojnih droga, teških krađa te iznude na štetu 26-godišnjaka, izvijestila je zagrebačka policija.

Osumnjičenici - šestorica muškaraca i jedna žena - prijetnjom, uporabom sile te prevarom od travnja do 24. svibnja doveli su oštećenog 25-godišnjaka u dužnički odnos, dugovao im je novac. Potom su nad njim uspostavili ropski ili njemu sličan odnos prisiljavajući ga da za njih čini razna kaznena djela. Mladić im je na taj način stjecao protupravnu imovinsku korist, koju su oni međusobno dijelili. Oštećenom 25-godišnjaku pružena je pomoć i zaštita.

Jedan od sedmero osumnjičenih, 26-godišnji mladić, ujedno je i oštećeni. Od njega su dvojica osumnjičenika iznuđivali novac koji im je dugovao. Zaprijetili su mu da će počiniti nešto nažao njemu ili bližnjima. Inače 26-godišnjaka policija tereti za teške krađe i zloporabu opojnih droga.

Protiv dvojice će kaznene prijave biti podnijete redovitim putem, dok jedna osumnjičenica trenutno nije dostupna policiji te je za njom raspisana tjeralica.