Prva katolička bolnica u Hrvatskoj

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je na Strmcu kod Nove Gradiške psihijatrijsku bolnicu Sveti Rafael. Izgradnju je financirao bolnički red milosrdne braće Svetog Ivana od Boga sa sjedištem u Italiji.

Riječ je o bolnici sa 143 kreveta vrijednoj oko 100 milijuna kuna. Za novogradiški kraj posebno je važno što će se u njoj zaposliti 90-ak osoba i još pedesetak u raznim popratnim servisima.

Premijerka je izrazila nadu da će u toj bolnici potporu naći i hrvatski branitelji, oboljeli od PTSP-a te naglasila kako Hrvatska godišnje za psihijatrijske bolnice iz zdravstvenog sustava izdvaja 346 milijuna kuna, te da će bolnica Sveti Rafael imati punu potporu Vlade, države i resornog ministarstva.

Vlada svakodnevno ima puno posla

Premijerka je komentirala i izjavu Zorana Milanovića da HDZ silazi s vlasti, a SDP je preuzima. Mi radimo, imamo puno posla, završavamo pregovore, borimo se za izlazak iz krize što će se dogoditi ove godine, a jučer smo slavili 20. obljetnicu osnivanja Oružanih snaga, utemeljenja oružanih snaga Republike Hrvatske i zastupnicima i SDP-a je bilo mjesto tamo, a ne na dijeljenju fotelja, poručila je.