Šampionke Grita, Ceca i Montenegra

U Slavonskom Brodu održana je 14. međužupanijska stočarska izložba, na kojoj su uzgajivači iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije na ocjenjivanje doveli više od stotinu grla goveda, konja i svinja.

Velik broj grla bio je izazov i za ocjenjivačke komisije koje su trebale izabrati najbolja, a na izložbi su dodijeljene tri šampionske titule. Kod goveda titulu šampionskog grla zaslužile su Grita, krava simentalske pasmine i Ceca, krava holstein friesian pasmine. Grita je u trećoj laktaciji proizvela 6.157,5 kilograma mlijeka, a vlasništvo je Dinka Bilešića iz Donjih Crnogovaca u Brodsko-posavskoj županiji. Ceca je krava holstein friesian pasmine koja je u trećoj laktaciji proizvela 10.518 kilograma mlijeka, a vlasništvo je farme Salaš iz Marijanaca u Osječko-baranjskoj županiji. Treća šampionska titula pripala je grlu 198 Montenegra XLVII, kobili lipicanske pasmine u vlasništvu Tomislava Perkovića iz Svilaja u Brodsko-posavskoj županiji.

Paralelno sa stočarskom izložbom na istom prostoru održava se i sajam poljoprivrede na kojem svoje proizvode izlaže stotinjak obiteljskih gospodarstava i proizvođača opreme i repromaterijala za poljoprivrednu proizvodnju. U sklopu programa održano je i natjecanje u vožnji dvoprega.