Za trostruko ubojstvo 20 godina

Na Županijskom sudu u Zagrebu, nakon što su dvije presude ukinute i nakon sedam godina donesena je treća za trostruko ubojstvo u Slavonskom Brodu. 

Antun Blažević osuđen je na 13, a Darko Vukojević na 7 godina zatvora. Riječ je o revolveraškom obračunu koji se dogodio 2004.

Podsjetimo, optuženi su već dvaput osuđivani, ali su im te presude ukinute. Prvi su put u rujnu 2006. pravomoćnom odlukom Vrhovnoga suda osuđeni na po 30 godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Ustavni sud koji je prihvatio njihove tvrdnje da su im tijekom suđenja prekršena ljudska prava i temeljne slobode. Nakon toga suđenje je premješteno u Zagreb, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud iz proceduralnih razloga.

Treće suđenje počelo je u rujnu prošle godine kada su se optuženi, kao i na prijašnjim suđenjima, očitovali da se ne osjećaju krivima što su 9. lipnja 2004. tijekom prepirke i naguravanja u središtu Slavonskog Broda s braćom Draganom i Željkom Prgometom te Goranom Begićem u njih ispalili više hitaca iz pištolja i ubili ih.