Intergrafika i Modernpak na ZV-u

Na Zagrebačkom velesajmu od 1. do 4. lipnja održat će se 21. međunarodni sajam grafičke industrije i industrije papira Intergrafika te 26. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja Modernpak, na kojima će se predstaviti 163 izlagača iz 22 zemlje. Ta se dva sajma održavaju svake dvije godine.

Program Intergrafike obuhvaća strojeve, uređaje i pribor za grafičku industriju i industriju papira, proizvode grafičke industrije, proizvode industrije celuloze i papira i sl.

Modernpak ove godine bilježi trend rasta izlagačkog prostora i broja izlagača, a program izlaganja obuhvaća materijale i strojeve za izradu ambalaže, sve vrste ambalaže, strojeva za pakiranje proizvoda, sredstava za distribuciju, poslovnih poklona, itd.

Sajmove prati niz popratnih stručnih događaja. Održat će se i prvi Hrvatski dan karijera grafičke i ambalažne industrije kojemu je cilj povezivanje obrazovnih institucija s predstavnicima gospodarstva, povezivanje ponuđača poslova i zainteresiranih za rad u grafičkoj i ambalažnoj industriji.

Održat će se i grafika.net party, susret grafičara i ambalažera s poslovnim partnerima, bit će postavljene izložbe radova učenika i studenata Grafičke škole, Grafičkog fakulteta, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, a najboljim će izlagačima biti uručena tradicionalna priznanja za uspješnost nastupa.