Mladić posjetio kćerin grob

Bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba, haški optuženik Ratko Mladić, posjetio je jutros grob svoje kćeri Ane na beogradskom groblju, objavio je zamjenik srbijanskog tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić. Mladić se na groblju zadržao dvadesetak minuta, a u njegovoj pratnji bio je i liječnik.

Konvoj vozila u kojem je bio Mladić napustio je zgradu Specijalnog suda za ratne zločine oko šest sati ujutro. Uz veliko osiguranje posjetio je grob svoje kćeri na Topčiderskom groblju, što mu je bila velika želja koju su, kako je rekao Vekarić, pristali ispuniti i Sud i Tužiteljstvo. 

Ana Mladić je u ožujku 1994. godine pronađena mrtva u obiteljskoj kući u beogradskom naselju Banovom brdu. Po službenoj verziji, počinila je samoubojstvo hicem iz očeva pištolja. Tročlano žalbeno vijeće odbilo je žalbu Mladićevog odvjetnika Miloša Šaljića koja je stigla poštom. Sada je pitanje trenutka, kada će završiti u pritvoru u Scheveningenu.

Ogorčene Majke Srebrenice

Dopuštenje dano Mladiću da za boravka u pritvoru u Beogradu posjeti grob svoje kćeri novi je udar na pravdu i novi pokušaj da se nanese bol onima koji su zbog Mladićevih zločina izgubili svoje najbliže, ocijenila je udruga "Majke enklave Srebrenica i Žepa". "Mladić je ovim činom, čini se, želio nanijeti novu bol preživjelim majkama Srebrenice", stoji u priopćenju udruge dostavljenom medijima u Sarajevu.

Ovaj čin, drže u udruzi, samo potvrđuje činjenicu da je Srbija još jednom uz izliku oslobađanja od tereta prošlosti zapravo trgovala sa Europom, ne mareći iskreno za pravdu. U priopćenju se podsjeća kako su posmrtni ostaci tisuća nevino nastradalih Bošnjaka iz svih krajeva BiH realnost u kojoj žive majke ubijenih u Srebrenici.