Ulaznice za misu s Papom na Hipodromu

Svi koji žele sudjelovati na nedjeljnoj misi sa Svetim Ocem na zagrebačkom Hipodromu, a još uvijek nemaju ulaznice, dobit će ih na samom ulazu na Hipodrom, poručuju iz organizacijskog Odbora za doček Svetoga Oca.

S obzirom na to da se za vikend najavljuje pogoršanje vremena, vjernicima se preporučuje da na susrete sa Svetim Ocem ponesu kišne kabanice, ali i neko pokrivalo u slučaju jakog sunca, odnosno promjene vremena, objavljeno je na internetskim stranicama www.papa.hr.

Dopušteno je ponijeti hranu koja nije podložna kvarenju i vodu u plastičnim bocama, kao i podmetač za sjedenje, sklopivi stolčić ili slično. Nije dopušteno unositi alkohol, metalne predmete, oružje, staklene boce, kišobrane i sve ono čime bi se moglo nekoga ozlijediti.

Za sve hodočasnike, svaka župa ili dekanat, ili nad/biskupija organizira prijevoz za koji će u bližoj okolici biti osigurano više od 2000 parkirnih mjesta. Ako se osobnim prijevozom dolazi u Zagreb, treba računati da će promet biti bitno ograničen, osobito u prostoru oko Hipodroma, te stoga treba računati na udaljenije parkiralište. Za sve koji su se na susret odlučili doći vlakom, HŽ će za tu prigodu smanjiti cijenu karte. 

Vjernicima s područja od Zaprešića do Dugog Sela preporučuje se da što više koriste prijevoz gradskom željeznicom, a Zagrepčanima da dolaze pješice. Autobusi ZET-a, kao i tramvaji vozit će u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, kao u najfrekventnijem razdoblju radnoga dana.

Za sve hodočasnike brinut će se zdravstvene ekipe liječnika i medicinskih sestara. Uz mjesta slavlja bit će postavljene poljske bolnice, a među hodočasnicima bit će raspoređene medicinske sestre, među kojima i mnogo časnih sestara, koje će na sebi imati vidljiva obilježja.