Na Danima satire 13 predstava

Ovogodišnji 35. dani satire posvećeni su Fadilu Hadžiću (1922.-2011.), tvorcu kazališta Kerempuh i Dana satire, rekao je na konferenciji za novinare ravnatelj kazališta Kerempuh Duško Ljuština dodajući da će Hadžićevi Prevaranti, posljednja predstava koju je postavio, otvoriti manifestaciju.

Ovogodišnji Dani satire nude predstave različitog humornog karaktera, od komercijalno zabavljačkog do predstava jačeg autorskog pečata, koje se dotiču problema i devijacija u društvu.

Kerempuh izvodi tri svoje predstave - Čudo u Poskokovoj Dragi, Spektakluk te Prevaranti. Tijekom festivala bit će izveden i Revizor (Festivalski dramski ansambl 61. Dubrovačkih ljetnih igara u suradnji sa ZKM-om), Cirkus destetika (HNK Ivana pl. Zajca Rijeka), Tartuffe (kazalište Gavella), Amateri (KNAP) i Kiklop (Scene Gorica/Teatar &TD/Mini teatar iz Ljubljane).

Publika će vidjeti gostovanja Slovenskog narodnog gledališča Drama Ljubljana/Mala drama s predstavom Kada sam bio mrtav, Beogradskog dramskog pozorišta s predstavom Harold i Maude, Ateljea 212 koji će izvesti Oca na službenom putu, Narodnog pozorišta Sarajevo s Hamletom u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna te predstavu Ludens Teatra Koprivnica, Kazališta Virovitica i Hrvatskog narodnog kazališta Pečuh 39 stepenica.

Predstave će ocjenjivati žiri u kojemu su Helena Buljan, Saša Broz i Bojana Radović i na završnoj večeri, 19. lipnja, dodijeliti najboljima nagrade Zlatni smijeh.

Osim u Kerempuhu, predstave će se izvoditi i u Zagrebačkom kazalištu mladih te u Gradskom dramskom kazalištu Gavella.