Sanader na strani Polančeca

Danas se sastalo Vijeće za nacionalnu sigurnost. Predsjednik, premijerka i šef Sabora, vojni i civilni obavještajci te prvi čovjek MUP-a raspravljali su više od tri sata o optužbama Damira Polančeca da je ravnatelj policije Oliver Grbić dao nalog HDZ-ovcima da pišu anonimne prijave protiv oporbenih čelnika. Naložena je istraga, a na stranu Polančeca stao je Ivo Sanader.

Zaključke Vijeća za nacionalnu sigurnost s nestrpljenjem je očekivao Damir Polančec koji je aferu i pokrenuo. Tresla se brda, rodio se miš - tako je zaključke komentirao njegov odvjetnik. Ovdje nije riječ o soliranju jednog policajca, Grbića ili kojeg drugog policajca. Ovdje je riječ o devijacijama sustava na najvišem nivou. Tu je riječ o zloupotrebi sustava od Jadranke Kosor, Tomislava Karamarka i vrha HDZ-a. A oni sami sebe neće istraživati, rekao je Nobilo.

Iz salzburškog pritvora, također preko odvjetnika, oglasio se Ivo Sanader i potvrdio Polančecove riječi. Gospodin Sanader je samo potvrdio istinitost navoda u izjavi Damira Polančeca koji se odnose na susret sa njim. Dakle, Ivo Sanader prati što se događa u Hrvatskoj i on zna sve o trenutačnoj situaciji, rekao je u telefonskom razgovoru za HTV Sanaderov odvjetnik Goran Suić.

Doznajemo da će policija i tužiteljstvo pokrenuti istragu i utvrditi jesu li Polančecove optužbe opravdane.