'Vrlo rado ću doći na susret s Papom'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović opovrgnuo je medijska nagađanja da se neće odazvati susretu s Papom u zagrebačkom HNK. Naglasio je da će se vrlo rado odazvati tom susretu. Ni ja niti itko od mojih suradnika nikada nije ovu temu komentirao i nikada nije rečeno da neću doći na skup u HNK, rekao je Milanović na konferenciji za novinare u središnjici SDP-a.

Papin posjet i političke ambicije - video

Poručio je kako duboko poštuje Papu, ali i duboko prezire one koji uporno politiziraju njegov posjet. Upitan odakle se onda pojavila informacija da neće doći u HNK, Milanović je odgovorio kako je uvjeren da Crkva s tom informacijom nema nikakve veze, a ovo drugo - zna se.

Na pitanje što kaže za zaključak VNS-a odgovorio je - Ništa. Upitan misli li da policija u slučaju Polančec - Grbić - Linić može istraživati sama sebe, odgovorio je kako smatra da ne može.

Medijske navode komentirala je i premijerka Jadranka Kosor. Za nju je neobjašnjivo i potpuno nerazumljivo da netko ne želi doći na susret s Papom. Ujedno smatra kako bi bilo najbolje da takvu Milanovićevu odluku komentiraju građani i građanke.