Prijevoz hodočasnika 4. i 5. lipnja

Za najavljene skupine hodočasnika iz župâ diljem Hrvatske u subotu 4. i nedjelju 5. lipnja osigurani su posebni vlakovi, kao i dodatni vagoni u pojedinim redovitim vlakovima. Za tu prigodu tiskane su posebne hodočasničke karte po povoljnim cijenama koje se mogu preuzeti u župama u kojima su prijavljena putovanja. Odjeljci u vagonima bit će obilježeni po župama tako da će svakoj skupini biti osigurana njihova sjedaća mjesta.

Hodočasnici koji će vlakom putovati u vlastitome aranžmanu moći će kupiti povratne prijevozne karte uz popust od 40% za vagone 2. razreda vlakova svih vrsta. Popust vrijedi za kolodvore na udaljenosti većoj od 25 km od Zagreba. Da bi ostvarili popust prilikom kupovine karata, putnici moraju predočiti ulaznicu za misno slavlje na Hipodromu.

Navedenih će dana na snazi biti posebna regulacija prometa vlakova te će dio vlakova biti ukinut. Sve informacije putnici mogu potražiti na blagajnama na kolodvorima i stajalištima, putem telefonskog broja informacija 060 333 444, ili na internetskim stranicama www.hznet.hr