Zabavni program na Zrinjevcu i Trgu

Na bdijenju sa Svetim Ocem u Zagrebu sudjelovat će 26.000 mladih iz Hrvatske i inozemstva koji večeras dolaze na Trg bana Jelačića, dok će dio njih program pratiti ispred zagrebačke Katedrale, gdje će biti postavljen videozid. Prije molitvenog bdjenja s Papom na Zrinjevcu i na Trgu bana Josipa Jelačića organiziran je raznolik program.

Zabavni program pod nazivom Festival mladih započinje u 11 sati na Zrinjevcu. Odjeveni poput apostola te hrvatskih svetaca i blaženika, mladi će prisutnima približiti njihov život. Na štandovima će se dijeliti hodočasničke karte, a posjetitelji će moći papi napisati poruku ili nešto naslikati.

Na Trgu bana Jelačića od 14.30 puštat će se prigodni video spotovi i glazba. Održat će se i predstavljanje mladih uz animaciju po metropolijama iz kojih dolaze te mladih iz inozemstva. Glazbenu animaciju od 17 sati predvodit će Nadbiskupijski zbor mladih zajedno sa Salezijanskom mladeži u pratnji komornog orkestra.

Mladi iz Krčke biskupije u 17 i 40 izvest će Biblijski ples, prikazujući tom prilikom scene iz Starog zavjeta pa sve do Isusova raspeća. Okupljeni će imati prilike vidjeti i kratki film mladih Splitsko-makarske nadbiskupije pod nazivom Dobrodošlica Papi.

Nakon filma, fra Ivan Matić, popularni autor duhovnih šansoni, animirat će mlade do 18.20 kada započinje molitva pred slikom Majke Božje od Kamenitih vrata. Nakon toga svjedočanstvo don Ivana Filipovića iz zajednice liječenih ovisnika Cenacolo popratit će ples Maske.