Papa u Hrvatskoj, prvi dan - emisije HTV-a

Hrvatska televizija prenosi gotovo svaki korak za vrijeme apostolskog posjeta pape Benedikta XVI. vjernicima i Republici Hrvatskoj. Sve emisije u sastavu projekta Papa u Hrvatskoj 2011. prenose se izravno na HTV 1. Prenosili smo dolazak pape Benedikta XVI. u zagrebačku zračnu luku gdje mu je priređen državnički doček. Nazočni su bili predsjednik Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor, predsjednik HBK nadbiskup Marin Srakić, kardinal Josip Bozanić te drugi visoki državni i vjerski dužnosnici. 

Poslije toga predsjednik Josipović primio je u Predsjedničkim dvorima papu Benedikta XVI. Nakon toga Sveti Otac se u Apostolskoj nuncijaturi sastao s premijerkom Jadrankom Kosor. Uputio je papa Benedikt Šesnaesti i poruku hrvatskome društvu, i to iz predivno uređenog Hrvatskoga narodnog kazališta. Okupilo se odabranih 700-tinjak predstavnika političkoga, kulturnog, znanstvenog, vjerskog, gospodarskog i sportskog života. Papa je društvenoj eliti nametnuo pitanje savjesti.

Nekako najsnažniji dojam ostavio je Papin susret s mladima na glavnome zagrebačkom trgu. Bio je to veličanstven prizor, više od 30 tisuća mladih vikalo je: "Papa, mi te volimo". A Benedikt XVI. na molitvenom je bdijenju poručio mladima: "Ne dopustite da vas zavedu privlačna obećanja lakog uspjeha".

U studiju HTV-a voditelji Jozo Barišić i Irena Hrvatin razgovaraju s gostima svećenicima i laicima koji poznaju djelovanje pape Benedikta XVI. Reporteri HTV-a javljaju se uživo s mjesta događaja.