Eksplozije tresu Tripoli

Nekoliko eksplozija čulo se u subotu navečer i nedjelju rano ujutro u Tripoliju i njegovu predgrađu Istok, nakon prelijetanja zrakoplova, javio je novinar agencije France presse u libijskom glavnom gradu, koji je gotovo dva tjedna meta napada NATO-a. Dvije detonacije čule su se u središtu grada u subotu rano navečer, nakon čega ih je uslijedilo još nekoliko.

Napadi su najprije bili usmjereni na predgrađe Tajaoura, istočno od Tripolija, koje je već bilo pod djelovanjem zrakoplova NATO, koji je 31. ožujka započeo vojnu operaciju koju je pokrenula međunarodna koalicija nakon pobune u Libiji. Svjedoci tvrde da se vidjelo uzdizanje stupova dima u četvrti Tajoura. U noći sa subote na nedjelju četiri nove detonacije potresle su libijski glavni grad oko 2.30 ujutro, prenio je novinar AFP-a, no nije bilo moguće ustanoviti koji su djelovi grada napadnuti, prenosi Hina.

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague izjavio nakon posjeta Bangaziju kako nema određenog datuma za završetak intervencije međunarodne koalicije u Libiji, u trenutku kada postoji zabrinutost zbog mogućeg odugovlačenja sukoba. Dodao je kako bi izostankom intervencije Gadafi bio ponovno preuzeo kontrolu nad cijelom Libijom i počinio još zločina te prouzročio iznimno duboku humanitarnu krizu, istodobno destabilizirajući Tunis i Egipat, uz strašne posljedice za cijelu Europu i za samu zemlju.