Molitveno bdijenje na hipodromu

Molitvenim bdijenjem koje je počelo u tri sata na zagrebačkome hipodromu počela je i proslava prvoga Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji. Uvod je to u Svetu misu - najsvečaniji dio dvodnevnoga apostolskog i državnog posjeta Svetog Oca Hrvatskoj. Hipodrom je bio otvoren već poslije ponoći.

Misa na hipodromu: Zajedno u Kristu

Program je započeo Službom svjetla u kojemu je sudjelovalo šest obitelji, a završit će paljenjem velike zavjetne spomen-svijeća hrvatskih katoličkih obitelji koja će se, kao podsjetnik na susret s papom Benediktom XVI., nositi na buduće susrete hrvatskih katoličkih obitelji. Svijeću će na kraju mise Papa blagosloviti, a na dar će dobiti repliku te svijeće u manjoj dimenziji.

Tijekom bdijenja vjernici su molili Gospinu krunicu, a izmolili su i molitvu za obitelj pape Ivana Pavla II. Posebni naglasak molitvenog bdijenja bio je na glazbi, uz glazbenu pratnju velikogoričke grupe "Emanuel" i nastupe mješovitog obiteljskog zbora Foruma obiteljskih zajednica, a nakon svake pjesme čitani su kratki meditativni tekstovi s temom života i obitelji.

Bdijenja su obilježila i svjedočanstva pet hrvatskih obitelji, predstavnika crkvenih pokreta, udruga i zajednica koji se bave pastoralom obitelji, a nakon svjedočanstava molila se molitva za obitelj u povodu Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji i pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj.