Papu dočekalo 300.000 vjernika

Na zagrebačkom hipodromu brojni vjernici dočekali su najsvečaniji i središnji dio dvodnevnog pohoda Svetoga Oca Hrvatskoj pod geslom Zajedno u Kristu - svetu misu u povodu 1. nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji na kraju koje će papa Benedikt XVI. predvoditi molitvu Kraljice neba. Rijeke ljudi od ranoga jutra slijevale su se prema hipodromu. Tijekom noći vjernici su se unatoč povremenoj kiši okupljali na hipodromu, gdje je oko 3 sata počelo molitveno bdijenje kao pretprogram za svetu misu.

Molitveno bdijenje uoči mise na hipodromu

Program je počeo Službom svjetla u kojemu je sudjelovalo šest obitelji, a završit će paljenjem velike zavjetne spomen-svijeća hrvatskih katoličkih obitelji koja će se, kao podsjetnik na susret s papom Benediktom XVI., nositi na buduće susrete hrvatskih katoličkih obitelji. Svijeću će na kraju mise Papa blagosloviti, a na dar će dobiti repliku te svijeće u manjoj dimenziji.

Tijekom bdijenja vjernici su molili Gospinu krunicu, a izmolili su i molitvu za obitelj pape Ivana Pavla II. Posebni naglasak molitvenog bdijenja bio je na glazbi, uz glazbenu pratnju velikogoričke grupe Emanuel i nastupe mješovitog obiteljskog zbora Foruma obiteljskih zajednica, a nakon svake pjesme čitani su kratki meditativni tekstovi s temom života i obitelji.

Bdijenja su obilježila i svjedočanstva pet hrvatskih obitelji, predstavnika crkvenih pokreta, udruga i zajednica koji se bave pastoralom obitelji, a nakon svjedočanstava molila se molitva za obitelj u povodu Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji i pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj.