Bozanić: Obitelj najsvetija ustanova društva

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić u pozdravnom je govoru prije početka mise na hipodromu izrazio uvjerenje da će prisutnost Svetog Oca i njegove riječi biti ohrabrenje svim obiteljima te biti poticaj u zalaganju za obitelj kao najsvetiju ustanovu zdravoga društva.

Misa na hipodromu: Zajedno u Kristu!

Bozanić je predivnim nazvao što se današnji dan vjere i crkvenosti stapa s 1. nacionalnim susretom hrvatskih katoličkih obitelji, čime se, naglasio je, zorno očituje da kršćanska obitelj uvijek pronalazi svoj identitet i obnavlja snagu u otajstvu Krista i Crkve. Naglasio je da su hrvatski biskupi, svećenstvo i vjerničko mnoštvo, praćeni prisutnošću kardinala, biskupa i hodočasnika iz drugih zemalja, posebno iz BiH, danas sjedinjeni zajedno u Kristu.

Sveti Oče, dolazite nam da nas učvrstite u vjeri. I mi Vas s vjerom primamo, poručio je Bozanić papi Benediktu XVI. zahvalivši mu na pohodu kojim je Papa, rekao je, uslišao ponavljanje molbe hrvatskih vjernika i iskazao svoju pastirsku brigu prema Crkvi u Hrvatskoj. Papi je zahvalio na svemu što čini za Hrvatsku, za ljubav koju očituje njezinu narodu.

Misno slavlje u povodu 1. nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji središnji je i najsvečaniji dio dvodnevnoga prvoga pastoralnog i državničkog pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj pod geslom Zajedno u Kristu.