Nevrijeme izazvalo probleme

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) izvijestila je da je zbog olujnog nevremena praćenog kišom i vjetrom, koje je jučer zahvatilo područje Zagreba i dio Zagrebačke županije, primila nekoliko dojava o rušenju drveća i stupova električne mreže te o začepljenjima odvoda na cesti.

Na području Samobora (Rude) grom je udario u kuću na kojoj su nastala oštećenja.

Sisak je sinoć također zahvatilo nevrijeme praćeno obilnim padalinama, a Županijski centar 112 primio je nekoliko dojava o poplavljenim podrumima i stanovima. Vatrogasci su na 15-ak mjesta isumpavali oborinske vode.

Grmljavinsko nevrijeme jučer je uzrokovalo kvar na 35 KW dalekovodu Jertovec, pa je bez struje ostalo područje Zeline od Viničnoga do Savskog Marofa. Kvar je otklonjen oko ponoći.

Zbog kvara na dalekovodu bez električne energije ostalo je i šire područje Novske, a kvar je otklonjen 15 minuta poslije ponoći.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je kako je jučer od 14 sati otvoren malogranični prijelaz Tovarnik-Šid, koji je od 1. lipnja bio blokiran na srpskoj strani zbog prosvjeda seljaka.

U prometnoj nesreći između Komolca i Brgata kod Dubrovnika poginuo je motociklist koji je sletio s ceste. Za vrijeme očevida cesta Komolac-Brgat bila je zatvorena za promet.