Župan: Revidirati zakon o pobačaju

Krčki biskup mons. Valter Župan, predsjednik Vijeća HBK za obitelj, danas je na zagrebačkom Hipodromu poručio Svetome Ocu kako mnoštvo okupljeno pred njim svjedoči da su nepovredivost života, brak i obitelj bili njihovo vjekovno opredjeljenje na kojemu kane graditi i svoju budućnost, te pozvao na revidiranje zakona koji dopušta prekid trudnoće.

Misa na hipodromu: Zajedno u Kristu

Sveti Oče! Svjesni smo da i danas braku i obitelji prijeti srozavanje njihove stabilnosti. Promiču se oblici zajedništva života koji nemaju nikakav temelj u europskoj kulturi i pravnoj baštini, a upravo se na stabilnosti obitelji i na kršćanskim vrednotama temeljila izgradnja civilizirane Europe i naše Hrvatske koja je od uvijek sastavni i neodvojiv dio Europe. Čvrsto smo uvjereni da se na tome temelji i naša budućnost, poručio je.

Imamo pravo i hoćemo da djeca svoje roditelje mogu nazivati prirodnim imenom 'mama' i 'tata'. Ona imaju naravno pravo da pred svima posvjedoče da imaju oca i majku koji su im podarili život. Imamo pravo i želimo da oni koji nama upravljaju promiču život i da se konačno revidira zakon iz nekih, željeli bismo vjerovati, prošlih vremena o prekidu ljudskog života, i da se ne naziva napretkom ono što vodi u smrt, poručio je, između ostalog, Župan.