Brammertzova odluka je sramotna

Predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić ocijenio je odluku glavnog haškog tužitelja Sergea Brammertza da ne proširi optužnicu protiv Ratka Mladića i za zločine počinjene u Hrvatskoj sramotnom i duboko uvredljivom.

Sačić je odluku nazvao međunarodnopravnim skandalom koji vrijeđa temeljna međunarodnopravna načela među kojima i ono o nezastarijevanju ratnih zločina.
Brammertz vrijeđa statut Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, ali i osjećaje obitelji žrtava koji su stradali od Mladićevih zločina, dodao je.

Također ga čudi i podanički i šutljiv stav o tom pitanju glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića kao i Vlade. Naša politička elita posve je zakazala u zaštiti nacionalnih interesa, poručio je.

Suđenjem Ratku Mladiću samo za zločine u BiH doprinosi se reviziji novije hrvatske povijesti i tezi da je Hrvatska ista kao i njezini agresori Srbija, Crna Gora i JNA, naglasio je Sačić.

Akcija za bolju Hrvatsku prijavit će Brammertza Vijeću sigurnosti zbog grubog kršenja elementarnih međunarodnopravnih načela o progonu ratnih zločina, najavio je.