Cvitan odbio Nobila

Ravnatelj USKOK-a odbio je zahtjev branitelja bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca za izuzeće USKOK-ovih tužiteljica u slučaju Spice Tamare Laptoš i Marije Vučko zbog sumnje u njihovu nepristranost.

Ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan ocijenio je da su njegove zamjenice postupale zakonito i u skladu s etičkim kodeksom državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika pa je kao neosnovan odbio zahtjev Polančecova branitelja Ante Nobila koji je izuzeće tužiteljica zatražio jutros prije službenog početka suđenja na zagrebačkome Županijskom sudu.

Sud je zahtjev dostavio ravnatelju USKOK-a, koji je vrlo brzo odbio ocjenjujući da su neosnovane sve Nobilove sumnje u pristranost tužiteljica prilikom ispitivanja svjedoka u istrazi.

Optužbe na račun tužiteljica USKOK-a

Polančecov branitelj zahtjev je potkrijepio tvrdnjom da prilikom ispitivanja svjedoka tužiteljice nisu vjerno unosile u zapisnike sve što su svjedoci zaista rekli i što bi išlo u korist optuženima.

Rekao je i da se tužiteljica Laptoš u mjesec dana čak 60 puta čula s predsjednikom Uprave Podravke Miroslavom Vitkovićem uoči njegova svjedočenja te da mu je davala zapisnike s ispitivanja, što nije uobičajeno u tajnoj državnoodvjetničkoj istrazi.