Molierov "Škrtac" u Vidri

Kazalište slijepih i slabovidnih, nakon dva i pol mjeseca uvježbavanja, pripremilo je još jednu dramsku poslasticu - Molierova Škrca. U kazalištu Vidra odigrana je vrsna izvedba ove komedije u pet činova. Prvi ju put redateljski potpisuje mlada Maja Šimić.

Nakon višemjesečnog učenja, upoznavanja i usavršavanja uloga za Moliereova Škrca, glumci Kazališta slijepih i slabovidnih s nestrpljenjem su čekali premijeru. Dakako, svi su imali pozitivnu tremu unatoč godinama i godinama koje su neki od njih, poput Frozin, proveli na daskama koje život znače.

Biti slijep i glumiti na sceni nije nikakav problem, kaže Vojin Perić, iza kojeg je 30 godina glume. On je škrti Harpagon koji ne mari ni za koga osim za novac.

Budući da je to ipak jedna komedija koja kritizira društvo, karakter, vrijeme i prostor, mi smo se nadovezali na to i namaštali nekom tom kazališnom svijetu kako to bi moglo biti danas, prijemčivo publici koja će nas doći gledati, kaže redateljica.

Škrt, beskrupulozan, jednostavno grozan, takav je glavni lik ove predstave, kako bi ovi kazalištarci rekli, i sam Moliere će se okretati u grobu. Stoga dođite u zagrebačku Vidru i pogledajte kako su ovo besmrtno djelo najvećeg francuskog komediografa zamislili entuzijasti Kazališta slijepih i slabovidnih. Dobra zabava, uz dobru pouku zajamčeni su.