Josipović za izbore prije referenduma

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je u Bruxellesu da će o izbornom kalendaru u Hrvatskoj odlučivati vladajuća većina, ali da bi on volio kada bi se izbori održali prije referenduma o pristupanju Europskoj uniji.

Kako će se taj kalendar složiti i kakvo će biti dominantno raspoloženje na političkoj sceni, tek treba vidjeti, rekao je Josipović odgovarajući na pitanja hrvatskih novinara. 

Predsjednik Josipović jutros je razgovarao s predsjednikom Vijeća Europe Hermanom Van Rompuyem. Rompuy je čestitao hrvatskim građanima i Vladi na obavljenom poslu na putu ka Uniji. Sada je na Komisiji da dade svoju ocjenu, ali sam s razlogom uvjeren da će ovaj tjedan donijeti dobre vijesti, dodao je Van Rompuy.

'U petak dobre vijesti za Hrvatsku'

Predsjednik Josipović je izrazio zadovoljstvo izrečenim ocjenama jer je potvrđen optimizam da se cijeli posao može dovršiti u lipnju. Nastavit ćemo raditi na reformama i na regionalnoj suradnji, rekao je Josipović.

Istaknuo je da su provedene reforme u Hrvatskoj nepovratne, posebice u pravosuđu i borbi protiv korupcije, te da će Hrvatska biti vrlo uspješna 28. članica Europske unije.