Sabor o tehničkoj dokumentaciji

Hrvatski sabor zasjedanje je nastavio raspravom o izvješću Državne geodetske uprave o obavljenim poslovima i utrošenim sredstvima na izradu tehničke dokumentacije za popis stanovništva, kućanstava i stanova, koji se provodio u travnju ove godine.

Za izradu tehničke dokumentacije, stoji u izvješću koje je zastupnicima predstavio ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić, utrošeno je 13,4 milijuna kuna, što je za 68.000 kuna manje od planiranog iznosa.

Izrada tehničke dokumentacije u digitalnom obliku na novim i modernim prostornim podlogama i kartama označena je kao jedan od najsloženijih poslova koje je Državna geodetska uprava obavila u nekoliko posljednjih godina.

Ti su napori rezultirali izradom standardne i cjelovite tehničke dokumentacije za cijelo područje Hrvatske. Bačić je rekao da je za izradu tehničke dokumentacije bilo osnovano povjerenstvo koje je brojilo ukupno 714 službenika (13 službenika iz Središnjeg ureda Državne geodetske uprave i 701 službenik iz područnih ureda za katastar i Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove grada Zagreba).

U odnosu na zadnji popis iz 2001., katastarski uredi unijeli su ukupno 390.544 promjene u Bazi podataka zgrade i kućni brojevi, a u Bazi podataka prostornih jedinica 7.783.

Vlada u svom očitovanju na izvješće Državne geodetske uprave nije imala primjedaba.

O izvješću raspravljaju saborski klubovi.