Francuska za kraj pregovora u lipnju

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković u Parizu se sastao s predsjednikom Odbora za europske poslove Nacionalne skupštine Francuske Republike Pierreom Lequillerom, koji je poručio da će njegova zemlja poduprijeti završetak hrvatskih pregovora u lipnju.

Sugovornici su se složili kako će ulazak Hrvatske u punopravno članstvo EU-a biti snažan poticaj za provedbu potrebnih reformskih procesa u svim preostalim zemljama regije, u cilju njihove eurointegracije. Također su izrazili zadovoljstvo partnerskom suradnjom Hrvatske i Francuske u procesu stabilizacije prilika u regiji, dodaje se u službenom priopćenju.

Jandroković i Lequiller izrazili su zadovoljstvo odličnim bilateralnim odnosima te vrlo intenzivnom razinom susreta visokih dužnosnika dviju država tijekom proteklog razdoblja, javlja Hina. Ocijenili su pritom da je intenziviranju kontakata i daljnjem jačanju odnosa mnogo pridonijelo prošlogodišnje potpisivanje sporazuma o Hrvatsko-francuskom strateškom partnerstvu.