EBU folk festival u Opatiji

Opatija je ove godine domaćin EBU festivala čiji je organizator Hrvatski radio. Riječ je o festivalu svjetske suvremene i popularne narodne glazbe, pop, rock i jazz usmjerenja temeljene na folklornoj tradiciji koji se odvija pod vodstvom  Europske radijske unije.

Na svečanosti otvorenja na Ljetnoj pozornici nastupili su Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije, ansambl narodnih pjesama i plesova Hrvatske Lado, klapa Luka iz Rijeke i klapa Bunari iz Vodica.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić zaželio je doborodošlicu sudionicima i posjetiteljima, a v.d. glavnog urednika Hrvatskog radija Duško Radić je istaknuo da Hrvatski radio, kao član EBU-a, aktivno sudjeluje u organizaciji projekata kao što je opatijski folklorni festival. To je zajedničko dobro i nadamo se da će on biti blagdan glazbe i prijateljstva, dodao je.

Tijekom tri festivalske večeri za koje je ulaz besplatan nastupit će dvadesetak izvođača iz Južne Koreje te 18 europskih zemaljama. Hrvatski su predstavnici klapa Sinj i tamburaški sastav Kristali.