Inclusive Design Workshop osvojio Dan D

Nagrada stručnog žirija za najboljeg izlagača D-sajma ovogodišnjeg Dana dizajna dodijeljena je sinoć radionici dizajna Inclusive Extraordinary Workshop, a nagradu novinarskog žirija dobio je osječki brend Lega-Lega.

Stručni žiri dodijelio je i dva posebna priznanja - Niki Mihaljeviću i Hrvoju Živčiću te sarajevskoj dizajnerici Amili Hrustić.

Dizajnerski sajam okupio je 61 mladog dizajnera i dizajnerska tima iz Hrvatske i regije čiji su radovi odabrani kao najzanimljiviji među 300-tinjak prijavljenih. Osim domaćih, u Staroj klaonici predstavili su se i dizajneri iz Srbije, Slovenije, BiH i Crne Gore.

Međunarodni festival Dan dizajna održava se u Staroj klaonici, u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici. DAN D ove godine predstavlja golem kreativni potencijal mladih dizajnera i studenata iz regije, njihove koncepte, prototipove, samoinicirane i naručene, dosad neizvedene ili već realizirane radove u području industrijskog dizajna, vizualnih komunikacija, modnog dizajna, dizajna novih medija i tehnologija.

Ove se godine prvi put održava i D-market, prodajni sajam, na kojemu izlaže dvadesetak dizajnerskih brendova, proizvođača i izdavača, među kojima Ku.Ku.Tre, Fashion.hr industrija, Lega-lega, Boonika, Elderice, Ana, Krpa.hr i drugi.