Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera

Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera MalikFest 2011 održava se prvi put na trsatskoj gradini u Rijeci. Na programu cjelodnevnog festivala su predstava za djecu Izgubljena priča - Ivica i Marica, projekcija filma Čudotvorni mač, radionice izrade nakita i vilinskih krila, predstavljanje streličarstva, natjecanja u gađanju lukom i strijelom, trčanju u vrećama i bacanju kamena s ramena.

Održat će se i tribina s temom Mitovi i legende u suvremenoj književnosti. Također, uprizorit će se mitološka bića ovih krajeva kao što su malik ili macmalić, šrtiga (vještica) i štrigun, orko. Tijekom festivala, ključevi grada su u njihovim rukama.

Zamišljeno je da se svake sljedeće godine trajanje festivala produljuje po dva dana, do konačnih šest dana, koliko je planirano najdulje trajanje.

Organizator festivala je udruga NEOS - Centar za poticanje osobnog razvoja, a održava se pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice Rijeke, Primorsko-goranske županije, Županijske gospodarske komore i riječkog HNK.