Skandalozni koncert Amy Winehouse

Popularna britanska pjevačica Amy Winehouse svoju europsku turneju pred oko 20.000 ljudi sinoć je na beogradskom Kalemegdanu započela skandalom, izvještavaju beogradski mediji. Nastup Amy Winehouse trajao je nešto više od sat vremena, protekao je u njezinu nastojanju da ostane na nogama pri čemu je, kako se ističe, katastrofalno pjevala i zaboravljala stihove.

Po izlasku na pozornicu prvo je sjela, a zatim i pala. Potom je prvo pozdravila Atenu, a zatim New York, a jedna za drugom redale su se spore, gotovo uspavljujuće kompozicije, prenose mediji.

Publika je, shvativši da se pjevačica poznata po problemima s alkoholom i narkoticima ne osjeća dobro, sve glasnije negodovala, a svojim je stanjem toliko iritirala publiku da su između pjesama počeli dozivati Mobyja, čiji je nastup trebao biti nakon britanske pjevačice.

Pohvale se u medijskim izvještajima upućuju članovima njezinog pratećeg benda koji su, dodaje se, spašavali šta se spasiti dalo.

Nakon Winehouse nastupio je Moby, koji je dočekan ovacijama te je svojim nastupom uspio popraviti opći utisak.

Prije Mobyja i Amy Winehouse kao predgrupe publiku su zabavljali hrvatski sastav Elemental, makedonska grupa Bei The Fish i beogradska Zemlja gruva.