Počele Riječke ljetne noći

Festival Riječke ljetne noći otvaren je predstavom Tambours da la muerte, francuske skupine Compagnie Transe-Express, ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca.

Intendantica HNK Nada Matošević-Orešković rekla je da je na rasporedu 30 događaja na 13 mjesta u cijelom gradu. Nova lokacija ove je godine perivoj Ville Ružić na Pećinama, istaknula je. Gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je da je festival postao nezaobilazan dio ljetne kulturne ponude u Rijeci.

U programu se ove godine ističe praizvedba Baba Jaga je snijela jaje, dramska adaptacija romana Dubravke Ugrešić. Predstava će biti izvedena 12. srpnja na plaži bivšeg hotela Park na Pećinama. Premijerno će se izvesti i plesna predstava Othello.

U glazbenom dijelu programa najavljeni su koncerti Riječke filharmonije na plaži na Pećinama, Jasne Bilušić i benda New Deal, Zagrebačke filharmonije pod nazivom Salsa filarmonica, s pjevačima solistima Jaqueline Castellanos i Ricardom Luqueom, nastup orguljaša Edmunda Andlera Borića posvećen 200. obljetnici rođenja Franza Liszta te koncert zbora opere riječkog HNK i smifonijskog orkestra mladih iz Strasbourga.

Riječke ljetne noći završavaju 21. srpnja koncertom Na moru zvijezda orkestra riječke Opere i niza vokalnih solista na pontonu, koji će biti smješten uz glavni lukobran riječke luke.