Velikan bluesa u Zagrebu

Zagrebački glazbeni sladokusci u subotu 2. strpnja u klubu Boogaloo  od 21 sat imat će priliku uživati u nastupu jednog od istinskih velikana bluesa. Makar bi riječ blues bila preuska za opisati sve glazbene pravce u kojim se Dr. John (rođen kao Malcolm Joh Reneback Jr. 1940. godine) okušao tijekom glazbene karijere, koja traje duže od 50 godina.

Rođenjem i cjelokupnom karijerom vezan uz New Orleans, ovaj se osebujni umjetnik kretao vodama jazza, boogie-woogieja i klasičnog rock'n'rolla samouvjereno kao rijetko tko. Jedinstveno povijesno i glazbeno naslijeđe ovog grada obilježilo je zvuk njegovih glazbenika mračnim crtama voodooa, kakofonijom kreolskog i cajunskog naslijeđa te autentičnim country utjecajima iz obližnjeg Texasa, a sve to itekako se može osjetiti u glazbi voodoo Night Trippera, kako se Dr. John nazivao na početku karijere.

Nabrajanje svih glazbenih veličina s kojima je do sada surađivao bi zauzelo puno veći prostor od ovog, dovoljno je samo spomenuti Ringo Starra, The Edgea, Neila Diamonda, Rolling Stonese...

U Zagrebu nastupa s pratećim bandom Lower 911, a cijena ulaznica za ovaj glazbeni spektakl je 290 kn u pretprodaji, odnosno 320 kn na dan koncerta te 500 kn za VIP ložu.