Josipović na Podravskim motivima

U Koprivnici se održavaju Podravski motivi - kulturno-turistička revija starih zanata, folklorne baštine, rukotvorina i domaće gastronomije.

Ove godine svoju tradicijsku baštinu predstavljaju i gosti iz Crne Gore te Mađarske, a manifestacija se dijelom financira iz europskih fondova. Posjetio ju je i predsjednik Ivo Josipović.

Ovom prigodom predsjednik je istaknuo kako je važno njegovati tradiciju, tradicijsku umjetnost i obrtništvo jer to je nešto što će nam biti važno sutra kad uđemo u EU. Osim što moramo raditi na očuvanju vlastitog identiteta, moramo raditi i na gospodraskoj uspješnosti, dodao je.


Josipović razgledao šparnu hižu

Tijekom današnjeg posjeta Koprivnici predsjednik Josipović je, u društvu gradonačelnika Zvonimira Mršića, razgledao šparnu hižu, prvu pasivno-niskoenergetsku zgradu izgrađenu prema Programu društveno poticajne stanogradnje. Hrvatski se predsjednik sastao s budućim stanarima, koji bi se u svoje niskoenergetske stanove trebali useliti tijekom kolovoza.

Koprivnička šparna hiža s 28 stanova projekt je Agencije za društveno poticajnu stanogradnju Grada Koprivnice, koja će zbog načina gradnje, korištenja suvremenih materijala, sustava grijanja i hlađenja trošiti minimalne količine energije.