Premijera "Jednostavno komplicirano"

U povodu osamdesete godišnjice rođenja austrijskog pisca Thomasa Bernharda na Sceni Amadeo u atriju zagrebačkog Hrvatskog prirodoslovnog muzeja danas će se premijerno prikazati predstava "Jednostavno komplicirano", jedan od njegovih dramskih vrhunaca.

Dragocjena minijatura među Bernhardovim dramama balansira između komedije i tragedije, ludila i spoznaje, samoće i megalomije, a prvak Drame zagrebačkog HNK Žarko Potočnjak pojavljuje se u tragikomičnoj ulozi starog kazališnog klauna, stoji u najavi kazališno-glazbene scena Amadeo.

Predstavu režira Svetlana Patafta, a napravljena je u produkciji umjetničke organizacije "Mitropa" i u suradnji sa Scenom Amadeo i Austrijskim kulturnim forumom.

"Jednostavno komplicirano" je drama s elementima komedije, a Bernhard ju je napisao 1984., u posljednjoj fazi svoga stvaralaštva. Ona propituje umjetnost i kazalište, jedan je od ponajboljih komada koji se bave temom glumačkoga svijeta i veliki izazov za glumca, rekao je dramaturg, prevoditelj i producent predstave Pavo Marinković. 

U slučaju kiše predstava se neće održati.