Počinje Tesla & friends

Otvorenjem međunarodne izložbe posvećene Nikoli Tesli pod nazivom Tesla u Zagrebu večeras počinje trodnevna manifestacija Tesla & friends u povodu 155. Teslina rođendana, priopćio je organizator izložbe Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost.

Izložba će biti postavljena u prostoru Češkoga doma, a biti će izložene umjetnine, uporabni predmeti te inovacije inspirirane Nikolom Teslom domaćih i inozemnih autora. Kroz biografiju, pregled patenata i brojne knjige posjetitelji će moći saznati sve o Teslinu životu i radu.

Izložba je organizirana pod pokroviteljstvom Češkog veleposlanstva i u suradnji s Češkom besedom Zagreb i Hrvatsko-češkim društvom, a biti će otvorena do 10. srpnja.

U sklopu projekta Tesla & friends, 8. srpnja u 11 sati održat će se predavanje o Tesli s izvođenjem pokusa u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

U nedjelju, 10. srpnja, na dan Teslina rođenja, Udruga će u hotelu Regent Esplanade u Zagrebu dodijeliti godišnju nagradu Nikola Tesla - Genij za budućnost u tri kategorije - kviz znanja iz fizike i općega znanja o Nikoli Tesli, kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet, replika nekoga Teslinog izuma te projekt iz Teslinog proširenog djelovanja, prenosi Hina.