Veliko priznanje pijanistu Vlaheku

Hrvatski pijanist Bruno Vlahek proglašen je najboljim studentom generacije u ovoj akademskoj godini na Visokoj školi za glazbu kraljice Sofije u Madridu. Vlahek se trenutačno usavršava na toj uglednoj instituciji u klasi glasovitoga ruskog pijanista i pedagoga Dmitrija Baškirova.

Visoko priznanje predala mu je španjnolska kraljica Sofija na svečanosti u rezidenciji El Pardo u Madridu, na kojoj su bili i brojni uglednici iz španjolskoga kulturnog i javnog života.
Bruno Vlahek, 25-godišnji Zagrepčanin, nositelj naslova "Mladi glazbenik godine" Zagrebačke filharmonije, diplomirao je klavir s 19 godina na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi Vladimira Krpana. Poslijediplomski studij završio je na Konzervatoriju u Lausannei i Visokoj školi za glazbu u Kölnu.

Pobjednik je nekoliko međunarodnih pijanističkih natjecanja te dobitnik Yamahine nagrade za ovu godinu. Autor je četrdesetak skladbi raznih žanrova koje su izvedene u europskim glazbenim središtima, u Sjevernoj i Južnoj Americi te na Svjetskim danima nove glazbe u Sydneyu.