Praizvedena "Baba Jaga je snijela jaje"

Predstava "Baba Jaga je snijela jaje" prema romanu Dubravke Ugrešić praizvedena je u utorak navečer na plaži ispod nekadašnjeg hotela "Park" na Pećinama u Rijeci u sklopu festivala Riječke ljetne noći.

U glavnim ulogama nastupile su gošće Ana Karić, Alma Prica i Milena Zupančič te članica riječkoga dramskog ansambla Olivera Baljak. U predstavi uz njih su glumili još i Jelena Lopatić, Jasmin Mekić, Zdenko Botić, Tanja Smoje, Žarko Radić, Damir Orlić i Zoran Prodanović Prlja, pjevač riječke grupe "Let 3".

Redatelj predstave je Ivica Buljan, a roman je za predstavu priredio Ivor Martinić. Scenograf i oblikovatelj svjetla je ugledni scenograf, oblikovatelj prostora i istraživač na području arhitekture Jean-Guy Lecat, poznat ponajviše po svojoj tridesetogodišnjoj suradnji s redateljem Peterom Brookom. U autorskom timu su i kostimografkinja Ana Savić-Gecan, skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar i autorica tekstova songova Olja Savičević-Ivančević.

Predstava govori o ženama, obiteljskim odnosima, starenju, potrazi za ljubavlju prepletenim s motivom Babe Jage, ženskog panslavenskog mitološkog bića ili vještice. Radnja se događa u prostorima novozagrebačkog stana, bugarske Varne i čeških toplica.