Počela sezona kazališta Ulysses

Koncertom Rade Šerbedžije i skupine Zapadni kolodvor, na Malom Brijunu je počela sezona kazališta Ulysses. U idućih mjesec dana održat će se jedna premijera, dvadesetak repriza i nekoliko koncerata.

Ležeran i beskrajno šarmantan, Rade Šerbedžija vjerojatno bi uspio očarati publiku i da samo stoji na sceni. Stoga nije čudno što su posjetitelji na prepunim tribinama Malog Brijuna tijekom njegova koncerta izdržali gotovo tri sata na prilično neudobnim sjedalicama.

Vrhunac ovogodišnje sezone je 22. srpnja, kada je premijera predstave Cabaret Brecht - zadrživi uspon Artura Uija redateljice Lenke Udovički. Na programu su i reprize predstava Oluja i Kralj Lear Williama Shakespearea, gostovanje beogradskog Ateljea 212 s predstavom Trst Miloša Radovića te mnogobrojni koncerti.

Inače, kazalište Ulysses ove je godine bilo domaćin i međunarodnoj ljetnoj školi glazboterapije profesora Nigela Osbornea sa Sveučilišta u Edinburghu. On je s 30 studenata te desetak studenata Odjela za glazbu Sveulišta u Puli stvarao stihove i melodiju za ovogodišnju dječju predstavu posvećenu proslavi rođendana Jamesa Joycea.