14. Motovun Film Festival

Od 25. do 29. srpnja održavat će se 14. Motovun Film Festival. Bit će prikazana novija svjetska filmska produkcija, od plesnih dokumentaraca do dokumentaraca o tučnjavi, od akcijskih A produkcija do niskobudžetnih filmova.

Glavni program donosi 28 novih filmova koje je odabrao Jurica PavičićProgram kombinira nepoznate filmove i zvučna imena ovogodišnje svjetske festivalske scene i to je uvid u šarolikost filmske godine koja je za nama, rekao je Igor Mirković, direktor festivala.

Zemlja partner festivala je Irska, koja će predstaviti 16 najboljih filmova svoje kinematografije. Kao mali veliki jubilej Mirković je najavio projekciju tisućitog filma od osnutka festivala, koji će se obilježiti prvom 3D projekcijom na otvorenom u Hrvatskom i regiji. Riječ je o Wendersovu filmu Pina.

Uz Kino Trg, Kino Barbacan, Kino Bauer i Još manje kino, od ove godine filmovi će se prikazivati i u Kinu Remetinec, utemeljenom kao doprinos duhu vremena, rekao je Mirković.

Gost festivala je kontroverzni austrijski redatelj, scenarist i producent Ulrich Seidl, autor filmova Dog Days, Jesus, You Know i Import Export te dobitnik festivalskog priznanja Motovun Maverick Award. Njemu u čast priredit će se retrospektivni program.

Izbor iz festivalskog programa prikazat će se na projekcijama u Rijeci, tijekom trajanja festivala u Motovunu te u Zagrebu od 1. do 7. kolovoza.