Akcija "Parangal" u šibenskom akvatoriju

Sve veći broj turista ne stvara gužve samo na našim cestama, i pomorski je promet sve gušći. Upravo zbog toga šibenska pomorska policija, uz redovite aktivnosti na moru, danas je pojačano nadzirala šibenski akvatorij. U akciju se uključio i MUP-ov helikopter.

Akcija kodnog imena Parangal. Svrha - spriječiti i kazniti nepropisno glisiranje. Zakon kaže da se ne smije glisirati na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Posljedice mogu biti kobne. Danas je belgijski turist svojim gliserom prošao samo pet metara od ronioca. Kazna - 5 tisuća kuna.

Samim tim glisiranjem na mjestu gdje je zabranjeno doveo je u opasnost ronioca koji je uredno označen svojom plutačom. To je nepažnja i neopreznost koja je čovjeka mogla stajati glave. Zato je i dobio malo veću kaznu, izjavio je pomorski policajac Dubravko Kokić.

Šibenski pomorski policajci samo u prvih 15 dana ovog mjeseca zabilježili su gotovo jednak broj prekršaja kao u cijelom srpnju prošle godine. Kako je protekla akcija Parangal, pogledajte u videoprilogu.