'Kotlovina' i 'Koko i duhovi' najbolji

Dodjelom Zlatnih Arena te projekcijom filmova iz programa "Popularna Pulica" i to "Auti 2" redateljskog dvojca John Lasseter i Brad Lewis te "Kapetan Amerika: prvi osvetnik" redatelja Joea Johnstona u pulskoj Areni završen je 58. Festival igranog filma u Puli.

Film Kotlovina Tomislava Radića dobitnik je Velike Zlatne arene za najbolji film ovogodišnjega Pulskoga festivala, objavljeno je na podnevnoj konferenciji za novinare. Radićevu filmu pripalo je još pet Zlatnih arena, uključujući one za scenarij i najbolju mušku glavnu ulogu Drašku Zidaru. Film "Kotlovina" dobitnik je i nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Publika je najboljim ocijenila film Koko i duhovi. Zlatna Arena za režiju dodijeljena je Daliboru Mataniću za film Ćaća, a taj je film dobitnik još dviju Zlatnih Arena - za ton koja je dodijeljena Vanji Černjulu te za najbolju sporednu žensku ulogu koja je dodjeljena Ivi Mihalić za ulogu Sestre. Zlatnu Arenu za montažu dobio je Slaven Zečević za film Koko i duhovi redatelja Daniela Kušana a taj je film dobitnik i Zlatne Arene za glazbu koja je pripala Dinu Appeltu. Redatelj tog filma Kušan dobitnik je Vjesnikove nagrade Breza za najboljeg debitanta.

Film Lea i Darija redatelja Branka Ivande dobitnik je Zlatne Arene za scenografiju koja je dodijeljena Ivi Hušnjaku te za kostimografiju koju je dobila Barbara Bourek, dok je posebna Zlatna Arena za masku dodijeljena Ani Bulajić Črček. U sklopu sekcije manjinskih produkcija Zlatna Arena za režiju pripala je Metodu Pevecu za film Laku noć, gospođice, za kameru Svenu Pepeoniku za isti film, dok je Zlatnu Arenu za glavnu žensku ulogu dobila Polona Juh za ulogu Hane također u filmu Laku noć, gospođice.

Ocjenjivački sud Međunarodnog programa dodijelio je Arenu za najbolji film Ashgaru Farhadiju, producentu filma Nader i Simin se rastaju, za najbolje glumačko ostvarenje Arenu je dodijelio cjelokupnoj glumačkoj ekipi filma Circus Fantasticus redatelja Janeza Burgera, dok je za najboljeg redatelja nagradu dobio Luca Guadagnino za film Ja sam ljubav.