Umrla Amy Winehouse

Engleska jazz i soul pjevačica Amy Jade Winehouse (27) pronađena je oko 16 sati mrtva u svojemu domu u sjevernome dijelu Londona, javljaju svjetski mediji. Uzrok smrti još nije poznat.

Policija je rekla da je našla tijelo 27-godišnje žene u stanu na Camden Squareu u sjevernom Londonu, nakon što su je u subotu popodne pozvali djelatnici hitne pomoći.

Glasnogovornik pjevačice još nije potvrdio da je Amy Winehouse mrtva.

Problematična pjevačica imala je naviku pretjeranog konzumiranja alkohola i opijata. To joj se u posljednje vrijeme događalo često: tako je pred pred 15.000 obožavatelja u Beogradu krajem lipnja doživjela debakl. Publika ju je izviždala jer je na pozornici jedva stajala. Nakon toga otkazala je sve koncerte u sklopu europske turneje.

Za razliku od većine zvijezda, Winehouse je nastupala spontano i svojeglavo, ne razmišljajući o prihvatljivosti svojeg ponašanja. Bila je kantautorica čije su pjesme vrlo osobne, nastale na temelju vlastita, često bolnog iskustva.

Amy je bila izniman pjesnički i vokalni talent, što potvrđuje i pet Grammyja koje je dobila, kao i još nekoliko glazbenih nagrada u domovini. Osebujan je njezin izričaj: glas joj nalikuje glasu kakve sredovječne crnačke pjevačice, a ne mlade djevojke krhke figure.

Njezin album Back to Black 2007. godine prodan je u dva milijuna primjeraka samo u Velikoj Britaniji.