Počeo 14. Motovun film festival

Na prepunom motovunskom trgu večeras je svečano otvoreno ovogodišnji, 14. Motovun film festival. Čast da otvore festival pripala je odvjetnicima Anti Nobilu i Čedi Prodanoviću, koji su istaknuli kako se ovo okupljanje održava radi javnog izražavanja političkih, socijalnih, nacionalnih i nadasve filmskih uvjerenja i ciljeva. S obzirom na to da se ovaj skup održava na većoj udaljenosti od sto metara od sjedišta Vlade i parlamenta, stekli su se uvjeti da se festival održi, poručio je u šali odvjetnik Nobilo proglašavajući 14. motovunski filmski festival otvorenim. 

Nakon svečanog otvorenja prikazan je američki film Blue Valentine Dereka Cianfrancea.

Tijekom festivala bit će prikazano više od 90 filmova u osam programskih cjelina, od čega 28 u glavnom programu. Pripremljen je i bogat koncertni program te brojne popratne aktivnosti.

Gosti festivala su Ulrich Seidl, Alek Popov, Ágnes Kocsis, David Mackenzie, Vanja Černjul, Julien Temple i mnogi drugi.

Motovun film festival petodnevni je filmski maraton u kojem se projekcije održavaju od 10 ujutro do 4 sata poslije ponoći. Večernje su projekcije na otvorenom, a dnevne u kinodvoranama. Na programu festivala je sedamdesetak naslova sa svih strana svijeta, od dokumentarnih do igranih, od kratkih do dugometražnih filmova, od gerilskih do skupih produkcija. Jedini kriterij njihova odabira jest da se inventivnošću uklapaju u slobodoumnu atmosferu festivala.