"Fleke" predstavljene publici u Sarajevu

Hrvatski film Fleke redatelja Alda Tardozzija predstavljen je publici 17. Sarajevo Film Festivala (SFF), gdje je uvršten u natjecateljski program u najprestižnijoj kategoriji igranog filma.

Tardozzijev debitantski igrani film, koji je na ovogodišnjem SFF-u imao međunarodnu premijeru, pobrao je simpatije gledatelja i filmskih kritičara unatoč nekim konstatacijama izrečenim na konferenciji za novinstvo da je mogao biti scenaristički i dramaturški dotjeraniji.

Rad na Flekama Tardozzi je opisao kao uzbudljivo i važno iskustvo potvrdivši kako ovaj svoj film i osobno doživljava kao svojevrsni rascjep između žanrova. Priča o dvjema djevojkama koje su jedne noći suočene s dramatičnom situacijom na zagrebačkom asfaltu i po Tardozzijevim je riječima pomalo drama, ali i triler odnosno krimić.

Mlade glumice Iskra Jiršak i Nika Mišković, koje su u Flekama imale ključne uloge Lane odnosno Irene, također su istaknule kako im je nastup u ovom filmu bio posebno iksustvo.

Producent Ljubo Zdjelarević kazao je pak kako su Fleke važne jer je to film nastao bez ikakve državne potpore. Film je i nastao tako jer smo razmišljali kako Pula neće biti puna, kazao je Zdjelarević.

Za nagradu Srce Sarajeva u kategoriji igranog filma uz Fleke se natječe još sedam ostvarenja iz šire regije.