Oproštaj od Amy Winehouse

U krematoriju Golders Green u Londonu prijatelji i obitelj oprostili su se od Amy Winehouse. Od poznatih na pogreb su došli George MichaelMark Ronson, producent većine njezinih pjesama te Kelly Osbourne, koja je u kosu stavila traku za kosu po kojoj je Amy bila poznata. Amyjin otac se od svoje kćerke oprostio riječima: Laku noć, moj anđele. Lijepo spavaj. Mama i tata će te zauvijek voljeti. Na kraju ceremonije puštena je Amyina najdraža pjesma So far away Carole King.


Obožavatelji pohrlili skinuti njezine albume

Obožavatelji pokojne Amy pohrlili su s interneta skinuti njezina dva albuma, tako da je zavladala ljestvicom iTunes-a s uratkom Back to Black iz 2006. koji je osvojio pet Gammyja. Prodaja njezinih albuma porasla je 37 puta od petka do subote, objavila je Official Charts Company koja očekuje da će se taj trend nastaviti i idućih dana.

Spomenuti studijski uradak izbacio je s prvog mjesta iTunes ljestvice album 21 britanske pjevačke senzacije Adele. Winehouse, koja je snimala za studio Universal Music, zauzela je i treće mjesto s izdanjem koje se sastoji od Back to Black i debitantskog albuma iz 2003. Frank, dok se na četvrtom mjestu nalazi luksuzno izdanje Back to Black.