Vlada odobrila projekt Brijuni Rivijera

Na sjednici u Umagu Vlada je prihvatila prijedlog o davanju konačne suglasnosti na prijedlog ugovora o provedbi razvojnog programa Brijuni Rivijera na lokacijama Pineta, Hidrobaza i otok Sv. Katarina-Monumenti. Ugovor će potpisati premijerka Jadranka Kosor i župan Ivan Jakovčić sutra na Brijunima.

Brijuni rivijera podijelili 'kukuriku' koaliciju?

Riječ je o projektu u koji je do sada uloženo puno rada, truda i odlučnosti, rekla je premijerka te dodala kako je to početak velikog posla za Hrvatsku i Istru. Potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević rekao je kako je ukupna vrijednost projekta - uz otvaranje dvije tisuće novih radnih mjesta - više od dvije milijarde kuna.

Ministar graditeljstva Branko Bačić rekao je kako je riječ o jednoj od najvećih greenfield investicija u hrvatskom turizmu. Prema njegovim riječima u cijelom projektu preostaje još područje Muzila, ali se sada čeka da Pula donese prostorni plan kojim će se definirati buduća namjena tog područja.

Za projekt Brijuni Rivijera sinoć je glasovalo pulsko Gradsko vijeće, ali se IDS-ov koalicijski partner SDP usprotivio da se ugovor potpiše s Vladom u odlasku. No bili su nadglasovani.