Brod kulture, zabave i glazbe plovi dalje

Prije pet dana iz Krka je na dvotjedni put po Jadranu isplovio Brod knjižara - brod kulture. Već petu godinu zaredom knjige donosi u mjesta koja nemaju knjižaru. Kako posadu čine i pisci, glumci i umjetnici, brod sa sobom nosi i obilje zabave i glazbe.

Sedam tona knjiga Brod na ponudu donosi u četrnaest gradova. Na rivama od Krka do Makarske zadržava se po jedan dan. Širi dašak kulture i umjetnosti koja sve posjetitelje, čini se, dodatno opušta. Brod kulture sa sobom donosi besplatne kazališne predstave, recitale na deset svjetskih jezika, puno pisaca, domaćih i stranih koji se druže na rivama i zabavni program do kasnih noćnih sati.

Predstava Nebeski teatar Ludwiga Bauera prikazuje se u večernjim satima u svakoj luci u koju uplove. Riječ je o duhovitom nadmetanju dvojice velikana književnosti - Williama Shakespearea i Marina Držića.

Na Brodu su trenutačno i Enes Kišević, Bekim Sejranović, Silvija Šesto, Sanja Lovrenčić i drugi umjetnici i književnici. Iznimno je važan i natječaj za kratku priču koji je nakon prijave tristotinjak autora završio izdavanjem knjige Dvadeset plus jedna najbolja priča za ljeto 2011. Organizatori kažu da uspjeh koji su do sada doživjeli veoma ohrabruje.

Brod je danas u Rogoznici, a sutra plovi prema Zlarinu.