Festival suvremenog kazališta 'Zadar snova'

Međunarodni festival suvremenog kazališta Zadar snova, koji se od danas do 14. kolovoza održava u Zadru, u 15. izdanju donosi umjetnička ostvarenja s područja suvremenog autorskog, inovativnog i eksperimentalnog kazališta.

Ugostit će istaknute kazališne skupine iz Francuske, Italije, Poljske, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske, te ponajbolje od suvremenog europskog i hrvatskog kratkog filma.

Kao zvijezde ovogodišnjeg programa najavljuju se: kazališna skupina Santasangre iz Rima, Teatar A Part iz Katowica, Orian Theatre iz Pariza, Via Negativa, Mini Teater iz Ljubljane, Kazalište Hotel Bulić iz Zagreba i Kraljevsko pozorište Zetski dom iz Cetinja.

Festival otvaraju zadarske kazališne skupine s dvije nove produkcije. Zadarski plesni ansambl slavi 20. obljetnicu prve izvedbe, a skupina U biti priprema premijeru predstave Decipula, kojom se označava i povratak jedne od najtalentiranijih zadarskih izvedbenih umjetnica Vjere Vidov. Isti dan, u podne, na programu je Doručak u 12, prvi od četiri čina koreodrame Tri sestre koreografkinje Jasne Frankić Brkljačić, koja će se u cijelosti izvesti do kraja festivala.

Uz kazališni program, kasnovečernji termin rezerviran je za filmske projekcije u Sv. Donatu. Bit će prikazana 34 kratkometražna filma, među ostalim i filmovi s 58. festivala igranog filma u Puli te izbor pobjedničkih filmova Europske filmske akademije.