Angelina oduševljena Brijunima

Predsjednik Republike Ivo Josipović sinoć je bio na izvedbi predstave kazališta Ulysses "Kralj Lear" na Malom Brijunu. Ondje je bila i slavna američka glumica Angelina Jolie, koja je u Hrvatsku stigla preko pulske zračne luke u strogoj tajnosti. Prije predstave predsjednik Josipović i njegova supruga Tatjana sastali su se s Jolie.

"Vratit ću se s obitelji"

Nakon predstave Jolie je rekla kako je oduševljena Brijunima. Impresionirana sam njihovom ljepotom. Moje dvoje djece uživalo je u moru i kupanju i definitivno ću se s obitelji ponovno vratiti na Brijune, izjavila je Jolie te dodala kako će svoje prijatelje pozvati da posjete to naše rajsko otočje. Također je rekla kako je  oduševljena predstavom teatra Ulysses.

Angelina Jolie je na radnom doručku s predsjednikom Josipovićem i Đurđom Adlešić razgovarala o pomoći u razminiranju Hrvatske. Taj mi je problem poznat s obzirom na to da imam kuću u Kambodži, ali sam se iznenadila doznavši da je problem mina velik i u vašoj zemlji, rekla je novinarima. Predsjednik Josipović naglasio je kako je dolazak Jolie na Brijune velika promocija za Hrvatsku.

Ulysses je međunarodni kazališni projekt, pokrenut 2001. godine upravo produkcijom Shakespeareove tragedije "Kralj Lear" u režiji Lenke Udovički i s Radom Šerbedžijom u ulozi kralja Leara. Ta prva predstava kazališta Ulysses bio je projekt kojim je Brijunsko otočje, nakon svih političkih i društvenih steklo i atribut kazališnog središta. Interes publike za tu predstavu iz godine u godinu ne jenjava i već punih osam godina na tvrđavu Minor privlači nove gledatelje.

Na čelu je glumačke ekipe Rade Šerbedžija u ulozi kralja Leara. Njegove kćeri igraju Ksenija Marinković, Linda Begonja i Ivana Roščić, kraljevu ludu - Mladen Vasary, grofa Gloocestera - Miodrag Krivokapić, a ostatak glumačke ekipe čine Dejan Aćimović, Mladen Vulić, Slavko Juraga, Nenad Cvetko, Zoran Gogić, Ivan Đuričić, Damir Poljičak, Marko Juraga, Igor Kovač i Eva Stazić.