Matt Dillon i Bigas Luna u Zadru

Iz New Yorka, gdje ovih dana snima novi film, slavni glumac u Zadar je stigao dan prije uragana. Matt Dillon došao je na dodjelu nagrade za životno djelo Bigasu Luni, slavnom redatelju poznatom po filmovima Bilbao, Tjeskoba te kultnome Šunka, šunka.

Sretan sam što sam tu, ovo je izvrstan festival. Hvala na nagradi. Zadar je prekasan grad, čist, s divnim ljudima i visokim stupnjem civiliziranosti i čestitam vam na tome, rekao je slavni redatelj.

Male festivale poput zadarskoga podupire i Matt Dillon. Danas je sve Hollywood, a filmovi koji se prikazuju na festivalima poput ovoga zaslužuju više pozornosti. Tržište im očito nije sklono i ovo je prigoda mnogim mladim redateljima da šira publika pogleda njihove radove, a riječ je uglavnom o fimovima snimljenima iz pravih razloga, onih osobnih, istaknuo je.

Matt Dillon bit će u Zadru do sutra, gdje će mu na svečanosti zatvaranja drugog Film Foruma biti uručena posebna nagrada festivala. Govoreći o dojmovima iz Zadra slavni je holivudski glumac rekao: Kad čovjek zamišlja Mediteran, ovako bi trebao izgledati. Prekrasno je...